Dekorasyon fikirleri son zamanlarda insanların sıklıkla merak edip araştırdığı konulardan biri haline geldi. Öyle ki son zamanlarda dünya üzerinde yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle herkes evlerine kapanmak zorunda kaldı. Evde bol bol vakit geçirmek evin farklı alanlarını değiştirme isteği uyandırdı. Bu nedenle dekorasyon ve dekorasyon fikirleri internette en çok aranan konulardan biri oldu.

Dekorasyon

Dekorasyon ev, ofis, bahçe kısacası yaşam alanlarının değiştirilmesi anlamına gelir. Yaşam alanlarında kendi tarzını yansıtmak isteyen insanlar farklı dekorasyon fikirlerine ihtiyaç duyar. Beğenilmeyen ya da değiştirilmek istenen alanları dekorasyon sayesinde harika alanlara çevirmek mümkün hale geldi. Farklı dekorasyon tarzlarını internet de bularak yaşam alanlarınıza taşımak oldukça kolaylaştı.

Dekorasyon denilince insanların aklına büyük paralar harcanır düşüncesi gelir. Fakat bu düşünce yanlış bir o kadar da olumsuz bir düşüncedir. Düşük bütçeler ve kendin yap projeleri sayesinde yaşam alanlarına yapılan ufak dokunuşlar harika tasarımların ortaya çıkmasını sağlar. Yaşam alanınızı değiştirmek istiyorsanız öncelikle istediğiniz dekorasyona karar vermeniz gerekir. Sonrasında yapacağınız ufak bir araştırma sayesinde hayalinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

ev dekor

Dekorasyon Fikirleri

Günümüzde bir çok farklı dekorasyon fikirlerini bulabilirsiniz. İstediğiniz her tarzda dekorasyonu evinizin her bölgesinde tasarlayabilirsiniz. Dekorasyona başlamadan önce değişiklik yapmak istediğiniz yaşam alanına karar vermelisiniz. Daha sonra istediğiniz dekorasyon türünü seçmelisiniz. Seçeceğiniz dekorasyon sizin tarzınızı yansıtan ve uzun süre kullansanız da sıkılmayacağınız bir tasarım olmalıdır. Böylece emek verip gerçekleştirdiğiniz dekorasyonu uzun soluklu kullanabilirsiniz.

En çok dekorasyonun yapıldığı alanlar genelde evler olmaktadır. İnsanlar günün yorgunluğunu atmak ve sıcak vakitler geçirmek için evlerinin güzel olmasını ister. Bu nedenle özellikle salon dekorasyonları son zamanlarda en çok yapılan dekor türlerindendir. Salonlar misafirlerin ağırlandığı ve eve girenlerin ilk olarak gördükleri alanlardır. Bu nedenle ülkemizde ve dünyada

salon düzeni ve salon dekorasyonuna büyük önem verilir.

ev dekorasyon

Salon Dekorasyonu

Dekorasyon fikirlerinden en çok kullanılan ve merak edilen salon dekorasyonlarıdır. Salonlar evlerin toplu yaşam alanlarıdır. Bu nedenle evde yaşayan herkesten bir parça taşır. Salon dekorasyonu yaparken rahat, kullanışlı ve iç açıcı olmasına özen gösterilir. Güzel ve hoş sohbetlerin yapıldığı salonlar dekorasyon konusunda bir numaradır. Modern, şık, rahat, çağdaş, minimalist, geleneksel salonlar son dönemde en çok kullanılan salon dekorasyonlarındandır.

salon dekorasyonu

Mutfak Dekorasyonu

Özellikle bayanların ilgi alanı olarak bilinse de mutfakta keyifli vakitler geçirmek herkes için mümkün. Mutfak dekorasyonu yapılırken en önemli nokta saklama alanlarının fazla olarak dizayn edilmesi. Bu sayede kullanılmayan eşyalar kolaylıkla saklanarak el altından kaldırılmış olur. Ayrıca mutfak tasarımı yaparken kullanım açısından kolay olması da dekorasyonu etkileyen bir diğer faktördür. Modern, efektif, iç açıcı, contry, kır tarzı mutfaklar son yıllarda en çok kullanılan dekorasyon türlerindendir.

mutfak dekorasyonu

Banyo Dekorasyonu

Banyo dekorasyonu evlerin en şık alanlarından biridir. Sıradan banyo dekorasyonlarından sıkılanlar için farklı modeller kullanılmaya başlamıştır. Hayallerde ki banyoyu yaratmak artık basit ve ulaşılabilir hala gelmiştir. Bu sayede yaşam alanlarında farklı banyo dekorasyonlarını görmek normalleşti. Eklektik banyo dekorasyonu, kırsal banyo dekorasyonu, rustik banyo dekorasyonu, minimal banyo dekorasyonu, modern banyo dekorasyonu modelleri son yıllarda gözde dekorasyonlardandır.

banyo dekorasyon

Yatak Odası Dekorasyonu

Yatak odaları günün bütün yorgunluğunun atıldığı alanlardır. Kişisel alan olan yatak odaları kişinin kendi tarzına göre yansıtması huzurlu bir uyku için önemlidir. Enerjik ve zinde bir güne uyanmak için yatak odalarının huzurlu hissettirmesi önemli bir etkendir. Son yıllarda en çok retro, rustik, modern yatak odaları tercih edilmektedir.

yatak odası dekorasyon

Temmuz 14, 2021